Tip of Borneo

Det var meningen at vi skulle ta en buss fra båten fra Mantanani til Tip of Borneo, men alle bussene var gått da vi kom til byen Kota Belud. Det gikk “kanskje” en buss neste dag, så derfor måtte vi leie en mann fra et tilfeldig hotell til å kjøre oss… Det tok en del telefoner og rare samtaler å få dette til, og kjøreturen tok nesten 2,5 timer! Da vi kom fram var det helt mørkt og hotellet så helt forlatt ut. Etter en del leting etter nøkkelen fikk vi omsider rommet vårt og gikk og la oss. Da vi våknet neste morgen så hotellet mye finere ut enn i mørket. Vi spiste frokost og gikk en liten tur til Tip of Borneo – det østligste punktet i Malaysia. Vi så på utsikten og etterpå spiste vi is og drakk brus.

20130630-201211.jpg

Det var en annen famillie på hotellet også. Det var en engelsk famillie med tre barn, to gutter på 9 og 7 år, de het Sam og Joe. Og en jente på 10 år som het Scarlett, de ble vi fort kjent med. Etter lunsj gikk vi ned til stranden alle sammen og badet i de tre meter høye bølgene!!! Det var kjempegøy – og vannet var så varmt at vi kunne bade i flere timer i strekk! Vi brente bål for å holde alle sandfluene unna og lagde hytte av det vi fant på stranden.
image

image

image
Om kvelden gikk vi på restaurant sammen med Joe, Sam og Scarlett (og mammaen og pappaen…).
image

Neste morgen hadde vi avtalt med eieren av restauranten (som egentlig var engelsk) at vi skulle dra på krokodillejakt i mangrovene! Dessverre så vi ingen krokodiller eller apekatter, men turen var likevel veldig gøy, for barna fikk sitte oppi lasteplanet på bilen fordi det ikke var plass til alle inne i bilen!!! (Hvor var barnevernet????)
image

image

image

image

image

image
Da vi kom tilbake til Tommy’s place (som er navnet på hotellet) var alle de voksne veldig strenge og sa at vi barn måtte skrive blogg og reisedagbøker før vi fikk gå og bade…
image

imageDet var kjedelig, og det så ut som om vi var tilbake på skolen. Det tok litt tid, men etterpå badet vi igjen sammen med Joe, Sam og Scarlett. Etter en runde med både voksne og barn var det bare jeg, Edle, Joe, Sam, Scarlett og “Gary” (Geir) igjen i vannet. Vi badet, svømmte, dykket og koste oss veldig!! Men plutselig begynte Scarlett og skrike: SNAKE!! SNAKE!! Og pekte på noe som lignet på en pinne i vannet men vi så fort at det ikke var en pinne for den beveget på seg! Alle begynte å løpe mot stranden imens de hylte. Da alle hadde kommet opp fra vannet så vi at det hadde kommet en ny person der, det var mannen som eide resturanten. Da vi fortalte hva som hadde skjedd sa han at slangen vi hadde sett var en av de giftigste slangene i hele Malaysia! Men den har så liten munn at den kun kan bite mennesker på øreflippen og mellom fingrene, så det var ikke så farlig likevel. image image

Vi gikk for å spise på den samme resturanten som igår. Vi ble hentet av engelskmannen, og siden vi forsatt var alt for mange, fikk vi sitte bak på lasteplanet igjen! Kuuuult!
image

image

Neste morgen var det dessverre på tide å dra til Sydney. Vi måtte dra ganske tidlig men vi fikk tatt oss en dukkert og spillt en omgang med rugby før vi avtalte med en kar at han skulle kjøre oss tilbake til Kota Kinabalu og flyplassen. Da vi skulle sette oss i bilen gikk det opp for oss at vi skulle si hade, det var veldig trist. Mamma har sagt at vi kanskje kan besøke Scarlett og familien i London neste sommer. Enn så lenge får vi holde kontakten på Facebook og mail.
image

Advertisements

One thought on “Tip of Borneo

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s